Svein Arild Johnsgård

Mandolin, gitar, banjo, lurk og diverse sang.

Rappkjæfta Sømådal som bør kneppes nedåt. Svein Arild er fødd i Veldre, og bodde der fra til han var 8 år gammel. Da flyttet han til Sømådalen, hvor han ble boende frem til skolegang og jobb gjorde at han flyttet til Hamar. Siden 1980 har han bodd ved Mjøsas hovedstad, men båndene til Engerdal og kulturen der har vært levende alle disse årene. Disse båndene bøe bygget under skoletiden ved Sømådal skole: Sang, teater og et lite skolemiljø ga grobunn for krakilske ideer og ablegøyer.

Danseband.
Underholdning på samfunnshuset "Skogtun" under skoletiden, drama som valgfag på ungdomsskolen, oppsett av amatørteater gjorde at skuespiller var drømmeyrket. Nøkterne yrkesveiledere frarådet overivrige unggutter fra dette valget. Gymnaset ga næring til nye utfoldelser med Dramaten på Tynset, og Russerevy på Holmen videregående skole. I dansebandene "Bittar" og "Express" fikk en ungdom med mye uro i kroppen utfoldelse for starten på en musikalsk karriere. Senere ble det dansebandet "Team Thorsen" med hovedvekt på svensk dansebandsmusikk.

Sømådalen Theater Selskab.
I starten av 1980-årene grodde igjen revymiljøet opp i Sømådalen, og Svein Arild og Evald etablerte Sømådalen Theaterselskab, mektig inspirert av de fremadstormende Ringsaker Dannede Selskap. Det ble stadig større og større oppsetninger, og det hele sprang ut i en forløsende orgasme med "Back to the 80's" i 1986. Den dag i dag er Sømådalen Theater Selskab mehet aktive, med stadig på fyll av unge talenter. Sist år var revyen "Det driter vi i" meget godt besøkt.

INSTRUMENTER

Mitt hovedinstrument er en Mandolin laget av T-Instrument "Eau de Vill" edition
Ragnar Torsteinsen i T-instrument har også laget en Ters gitar jeg bruker Nashville stemming på,

Jeg spiller på MARTIN 000-1 gitar og Gibson LOO Blues King.
Har også en Patrick James Eggle som er god å spille på.
Mandolin Ephiphone MM-50, og Fender FME62 (Solg til Knut Erik Østgård, Return)
Banjo Shamick SM 52 og Goldt Tone
Fender Stratocaster -73, Fender Telecaster Custom -62, Gretsch 5240
Lurk, bygget tå staur frå Langsjøvolden, påmontert ein gammal beksamsko frå "bura" på Volden.

UTDANNELSE

Gitarkurs med Rolf Rønning, Sømådalen 1973-74
(3 kvelder à 45 min sammen med 4 jenter)

Bilder