Evald Kristoffer Langsjøvold

Hainn spelle gitar og syng i Eau De Vill, og har vært med siden tidenes morgen

 

Kristoffer Langsjøvoll var min bessfar, som drev som organist i Holøydalen kapell i 40 år frem til 1960. Det er nok derfra de musikalske anan kjem.

Oppvøksen på fjellgarden Langsjøvoll oppmed Langsjøen i Tolga/Engerdal. Rett på andre sida tå sjøa bodde'n Svein Arild.

Etter en skolegang med mange lange bussturer med mest rock'n'roll på en god gammel Philips kassettbandspellar, var nok drømmen å bli en stor gitarist. Vi var ikke blant de mest populære blant jentan på bussen, når det gikk mest i Status Quo, Sweet og Bachman Turner Overdrive. Drømmen om å spelle et instument gikk ikke i oppfyllelse før je var passert de galde 30 år. Da kom Svein Arild alias Snurrebakken en dag å lurte på om je skulle kjøpe meg en gitar å b'ynne å spælle sammen med han og Bekker'n.

Musikkutdanninga vart således gitarkurs i regi av Svein Arild Johnsgård og etter et par måneder øving så sto jeg på scena i Sømådalen under en revy-forestilling.

Her sees et eksempel på Gitarkurs side 1 av 3,5.

Apropos revy. Det er gjennom revy og teater at interessen for å stå på en scene og gi av seg sjøl har blitt utviklet. Sammen med Johnsgården hadde vi i mange år mange artige år spesielt på 1980-tallet i Sømådalen Theaterselskab.

Men også under gymnastida på Tynset ble det mye teater i Tynset Dramaten. Til venstre sees et utklipp fra lokalavis Arbeidets Rett sommeren 1979, der vi fremførte Ola Jonsmoens teaterstykke "Ei Fjellbygd".

Russerevyen i 1980 (BG-Begivenhetenes Gang) var også en viktig beskjeftigelse både på og utenfor scena. Interesse for teknikk var nok vekket allerede da, som teknisk sjef under revyen.

Ke je driv med når je itje spælle med Eau de Vill?

Jo da arbeider je oppå Hamar postterminal, og driv på der somteknisk leder. Har ansvar for det tekniske vedlikeholdet på alt produksjonsteknisk utstyr.

Der spelle je også sammen med noen andre postansatte i gruppe PDS (Postens Dramatiske Selskab).Vi synger og speller mye irske tradisjonelle viser.

Bilder

loading...
loading...