Eau de Vill til Gregers på fredag 7. mars 2014

“Eau De Vill” har de siste månedene herjet rundt omkring på flatbygdene på Hedemarken og i fjellbygdene i Østerdalen. Noen kaller dem musikere, andre kaller dem småfrekke døler, men en ting er sikkert; beskjedne er dom itte.

Etter 3 utsolgte forestillinger med Prøysenviser i Brumunddal sammen med Solheimkoret i slutten av Januar, har turneen gått til Drevsjø, Koppang før Rørosmartn fikk besøk av de elleville Sømådølene. På Røros stod eget jubileumsshow på programmet og det ble to utsolgte forestillinger for hungrige martnstrøndere.

På fredag 7. mars gjester Eau de Vill Gregers innimellom konserter på Grundsetmarken, hvor de underholder både torsdag og lørdag.

Ablegøyene og humoren har de fra tiden i Sømådalen Theaterselskab, mens musikken som blir spilt er inspirert fra norske, svenske og irske folketoner, sammenblandet med litt vømmølsk stemmning og egenprodusert stoff, kan du få høre akkurat “Å dø vill” Enkelt og greit! I

EU midler til Eau de Vill.
Eau De Vill er nå tildelt EU midler og har hospitert inn en svensk spelemann. Fra Dalarna kommer mange store folkmusikere, og spelmannstradisjonen er sterk i området rundt Siljan. Riksspellmenn Lars Björk er med på å la musikken gli over og inn i EU. Kanskje er dette starten på et Norsk medlemsskap i EU? I alle fall er dette kanskje noe av det eneste som har vært et vellykket norsk-svensk samarbeid.

Eau De Vill består på Gregers av Svein Arild Johnsgård på mandolin og sang, Evald Kr. Langsjøvold gitar og sang, Audun Røsten på Bass, Bård Uri Jensen på fløyter, Anders Lillebo på trøorgel og trekkspill, Lars Bjørk fra Leksand på fele og Kristian Frøland på perkusjon.